• Home
  • Dakdekker Best

Dakdekker Best

Heb je last van een lekkage of wil je een nieuw dak laten plaatsen? Voor alle werkzaamheden die gerelateerd zijn aan je dak, kun je een dakdekker inschakelen. Onze dakdekker is in staat om je dak te voorzien van een nieuwe dakbedekking.

Daarnaast heeft een dak echter ook routinecontroles nodig. Het is over het algemeen aan te raden om je dak ongeveer twee keer per jaar te laten inspecteren door een dakdekker. Op die manier komen gebreken tijdig aan het licht en hoef je niet bang te zijn dat de conditie van je dak sterk achteruitgaat. Zelf is het ook mogelijk om visuele inspecties te doen uiteraard.

Ben je benieuwd naar wat een dakdekker Best allemaal voor jou kan betekenen? Of vraag jij je af wat het kost om een dakdekker in te huren? Op deze pagina vind je het antwoord op al jouw vragen.

Wat kost een dakdekker Best?

Een dakdekker zal over het algemeen een prijs per vierkante meter rekenen. Op die manier maakt het ook niet uit als de dakdekker bijvoorbeeld iets minder snel werkt. Wat je per vierkante meter voor een dakdekker Best betaalt, is echter afhankelijk van waarvoor je een dakdekker inschakelt.

Zo kun je een dakdekker voor simpel onderhoud inschakelen, maar ook voor reparaties. Bovendien is het ook mogelijk om een dakdekker in te schakelen als je een nieuw dak nodig hebt. Hieronder zullen we de gemiddelde kosten voor een aantal verschillende werkzaamheden van de dakdekker Best noemen.

Werkzaamheden dakdekkerGemiddelde kosten
Dakinspectie en onderhoud plat dak€ 150 - € 250 in totaal
Dakinspectie en onderhoud schuin dak€ 200 - € 300 in totaal
Dakreparatie plat dak€ 275 per m²
Dakreparatie schuin dak€ 150 tot € 350 per m²

Aan de hand van de tabel hierboven kun je een goed beeld krijgen van de kosten voor een dakdekker Best. Laat je een nieuwe dakbedekking plaatsen? Dan zijn de kosten vooral afhankelijk van het type dakbedekking waarvoor je kiest en zijn het vooral de materiaalkosten die de rekening bepalen.

Wat is het uurtarief van een dakdekker?

Een dakdekker zal over het algemeen dus tegen een prijs per m² werken. Soms zal een dakdekker echter ook tegen een uurtarief werken. Het is daarom prettig om ook een beeld te hebben van welke uurtarieven een dakdekker hanteert.

Gemiddeld is het uurtarief voor een dakdekker Best € 35 tot € 45. Dit is echter een gemiddelde, de werkelijke uurtarieven kunnen hier van afwijken. Mede afhankelijk van de drukte en regio kan er een ander uurtarief gelden.

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekkersbedrijf Best kun je inschakelen voor allerlei verschillende werkzaamheden.

1. Dakinspecties: Een dakdekker zal vaak bezig zijn met jaarlijkse inspecties. Door je dak ieder jaar één of twee keer te laten inspecteren, kun jij er zeker van zijn dat je dak goed onderhouden wordt. Tijdens een dakinspectie zal de dakdekker ook direct bepaalde vormen van onderhoud uitvoeren. Zo wordt er tijdens de inspectie vuil van je dakbedekking verwijderd en worden ook de dakgoten schoongemaakt indien hier sprake is van vuil. Kleine reparaties kunnen vaak ook direct worden uitgevoerd.

2. Dakschade verhelpen: Als er sprake is van een lekkage of schade aan je dak, kun je ook een dakdekker inschakelen. Wacht bij een lekkage nooit te lang met het inschakelen van een dakdekker Best. Als er sprake is van een lekkage, kan er namelijk waterschade ontstaan. Hierdoor zullen de kosten steeds hoger oplopen. Je kunt het dak daarom het beste zo snel mogelijk laten repareren.

3. Plaatsen nieuw dak: Een dakdekker kan ook de dakbedekking van je woning veranderen of nieuwbouwwoningen van dakbedekkingen voorzien. Een nieuw dak kan vrij veel kosten, maar heeft ook een lange levensduur. De exacte kosten zijn afhankelijk van het type dak.

Dak laten controleren door een dakdekker

4. Dakisolatie aanbrengen: Bij de dakdekker ben je aan het juiste adres voor alles wat met je dak te maken heeft. Vaak kun je een dakdekker dan ook inschakelen voor het isoleren van het dak. Als je dak toch al open ligt, is dit het perfecte moment om het dak te isoleren. Zo kun je voortaan een hoop kosten op energie besparen. Bovendien betaal je over werkzaamheden aan het dak die als doel hebben om de woning te verduurzamen, slechts 9% btw.

Waarom een dakdekker inschakelen?

Als je zelf niet zo handig bent of weinig ervaring hebt, is het aan te raden om de werkzaamheden aan je dak aan een dakdekker over te laten. Het dak is een belangrijk onderdeel van je woning. Het beschermt je huis bovendien tegen regen en andere weersomstandigheden. Het is dus belangrijk dat werkzaamheden aan je dak juist worden uitgevoerd. Bovendien krijg je op het werk van een dakdekker garantie. Het is daarom aan te raden om een dakdekker in te schakelen en niet zelf aan de slag te gaan.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Verschillende dakbedekkingen

Schakel je een dakdekker Best in omdat je een nieuw dak wilt laten plaatsen? Dan zul je ook moeten bepalen welk type dakbedekking je wilt. Er zijn verschillende soorten dakbedekking. De soorten dakbedekking waarvoor je kunt kiezen, zijn afhankelijk van of je een schuin dak of een plat dak hebt. Hieronder benoemen we de verschillende soorten dakbedekking. Zo kun je nagaan welk soort dakbedekking voor jou de beste keuze is.

Dakbedekkingen voor een schuin dak

Grotendeels van de woningen hebben nog steeds een schuin dak. Hiervoor zijn meerdere opties mogelijk, de keuze zal mede bepaald worden door het stijl van de dak en wat gebruikelijk is in de wijk. De opties zijn:

  • Dakpannen
  • Leiden dakbedekking
  • Rieten Dak
  • Koperen dak
  • Zinken dak

Dakpannen – Voor een schuin dak wordt er vooral vaak voor keramieken dakpannen gekozen. Deze dakpannen hebben een levensduur van 50 jaar. Het kost ongeveer € 60 per vierkante meter om ze te plaatsen. Dakpannen zijn ook per stuk te vervangen als er eens een dakpan stuk gaat. Een nadeel van dakpannen is dat ze niet zo goed isoleren. Je kunt ook voor dakpannen van bijvoorbeeld beton kiezen.

Lees meer over dakpannen

Leien dakbedekking – Leien kosten meer dan dakpannen. De levensduur van leien is langer dan die van betondakpannen maar vaak korter dan die van dakpannen van keramiek. Leien zijn lichter en bovendien beter bestand tegen storm dan dakpannen. Voor leien betaal je gemiddeld € 70 per vierkante meter.

Rieten dak – Riet wordt vooral vaak gekozen vanwege de unieke uitstraling. Riet isoleert bovendien goed en kan vrij lang mee. Het dak van riet heeft vaak wel veel onderhoud nodig. Het risico op brand is bovendien iets groter dan met de andere daken. Moderne rieten daken zijn echter zo gemaakt dat het risico op brand heel erg meevalt. Met ouderwetse rieten daken was dat wel anders.

Koperen dak – Een dak van koper is uniek en heeft een levensduur van zo’n 70 jaar. De kleur zal dankzij een oxidatieproces veranderen in een groen- of bruinachtige kleur. Als je het vervelend vindt dat de kleur zal veranderen, is koper dus geen goede keuze. Koper is bovendien ook erg duur, namelijk zo’n € 120 per vierkante meter. Voor dit bedrag heb je wel een zeer uniek dak.

Koperen dak

Zinken dak – Tot slot kun je ook nog voor een dak van zink kiezen. Dit type dak heeft de langste levensduur. Dit type dak kan namelijk prima 100 jaar of langer meegaan. Voor dit dak betaal je gemiddeld € 80 per vierkante meter. Ook bij zink zal er sprake zijn van een oxidatieproces, waardoor de kleur op de lange termijn zal veranderen.

Dakbedekkingen voor een plat dak

Bitumen Dak – Voor platte daken is bitumen de meest populaire vorm van dakbedekking. Bitumen heeft een levensduur van 25 jaar. Dat is relatief kort, maar bitumen is ook erg goedkoop om te plaatsen. Standaard bitumen kan slecht tegen zonlicht en temperatuurwisselingen. Daarom wordt er vaak grind bovenop deze dakbedekking aangebracht. Bovendien zijn er ook nieuwe soorten bitumen die beter bestand zijn tegen temperatuurwisselingen en UV-straling.

PVC dakbedekking – PVC is nog een soort dakbedekking die je kunt laten plaatsen op een plat dak. PVC is sterk en heeft een moderne uitstraling. Bovendien heeft dit type dak vrijwel geen onderhoud nodig. Vooral dat is een belangrijke reden om voor PVC te kiezen. PVC is iets duurder dan bitumen en heeft een vergelijkbare levensduur.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

EPDM dakbedekking – EPDM is een type dakbedekking dat veel voordelen kent. Om te beginnen heeft dit type dak een levensduur van wel 40 jaar. Als je een dakdekker Best inhuurt, zal je voor het plaatsen van EPDM over het algemeen ook iets meer betalen. Echter, heeft dit type dakbedekking vrijwel geen nadelen.

Het kan geplaatst worden zonder dat er gebrand hoeft te worden. Bovendien kan dit materiaal goed tegen zonlicht. Het enige nadeel van EPDM is dat het niet tegen chloor kan. Tenzij dat je een zwembad naast je dak hebt, maakt dit echter niets uit.

Groendak – Ook groendaken zijn een optie. Groendaken zijn zeer populair op het moment. Deze daken hebben een unieke uitstraling en zijn ook nog eens erg duurzaam. Een groendak heeft een lange levensduur en kan vaak langer dan 60 jaar mee. Hoe een groendak eruit komt te zien is sterk afhankelijk van je wensen en van de draagkracht van je dak. In veel gevallen is er een bouwvergunning nodig om een groendak te mogen plaatsen. Omdat een groendak zo milieuvriendelijk is, kun je vaak ook subsidie krijgen als je een groendak laat plaatsen.

Groendak voorbeeld

De prijzen van verschillende soorten dakbedekking

Ben je benieuwd naar wat de verschillende soorten dakbedekking ongeveer kosten als je ze laat plaatsen? Wij hebben voor je uitgezocht wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. Zo kun je de verschillende soorten dakbedekking eenvoudig vergelijken op basis van prijs. De gemiddelde prijzen vind je in de tabellen hieronder. Houd er wel rekening mee dat de exacte kosten per partij verschillend kunnen zijn.

Tabel met kosten voor dakbedekking in het geval van een schuin dak:

Soort dakbedekkingGemiddelde kosten
Dakpannen30 tot 60 euro per m²
Leien dakbedekking65 tot 120 euro per m²
Dakplaten20 tot 60 euro per m²
Rieten dakbedekking70 tot 95 euro per m²
Zinken dakbedekking90 tot 110 euro per m²

Tabel met kosten voor dakbedekking in het geval van een plat dak:

Soort dakbedekkingGemiddelde kosten
EPDM materiaal60 tot 80 euro per m²
Bitumen dakbedekking60 tot 80 euro per m²
PVC dakbedekking50 tot 70 euro per m²
Groen dak40 tot 200 euro per m²

Welk type dakbedekking kies jij?

Als je dakbedekking uitkiest, is het aan te raden om je eens goed in de mogelijkheden te verdiepen. Let hierbij op de volgende kenmerken:

Kijk ook eens rond in de wijk om inspiratie op te doen. Bij soortgelijke woningen kan er een goede indruk gekregen worden in concrete mogelijkheden!

De prijs van verschillende dakdek-werkzaamheden

Schakel je een dakdekker in, dan is het prettig als je een goed beeld hebt van de totale kosten. De kosten zijn afhankelijk van een groot aantal factoren.

Zo verschilt de prijs per partij en zijn de kosten afhankelijk van wat voor werkzaamheden je uit laat voeren. Hieronder benoemen we wel een aantal prijsvoorbeelden, zodat je een idee krijgt van wat het inhuren van een dakdekker ongeveer kost.

Dakreparatie plat dak: Voor de reparatie van twee meter plat dak, betaal je gemiddeld ongeveer € 550. Na de reparatie is je dak weer in goede staat en hoef je dus niet bang te zijn dat de schade verder oploopt. Dakschade Best met spoed laten verhelpen? Vergelijk direct offertes en schakel een specialist in!

Nieuw plat dak: Plaats je een nieuw dak van bitumen en heb je een dak van 50 m², dan betaal je al snel een bedrag van € 2000. Het dak van bitumen is echter een van de goedkoopste daken die er zijn.

Rieten dak plaatsen: Heb je een hellend dak van 50 m² en laat je het dak van een rieten dakbedekking voorzien, dan zullen de kosten minimaal nog twee keer zo hoog zijn. In dat geval is een prijs van € 4300 zeer gebruikelijk.

De kosten zullen vaak het hoogst zijn in het geval van een groenen dak. De prijzen van dit type dak zijn volledig afhankelijk van hoe het dak wordt ingericht en welke ondergrond gebruikt wordt.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Het kiezen van een dakdekkersbedrijf

Ben je van plan om een dakdekker Best in te huren? Dan is het fijn als je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een partij. Hieronder een aantal tips die kunnen helpen bij het besparen op de kosten:

  1. Om te beginnen kun je de prijzen vaak vergelijken door verschillende offertes aan te vragen.
  2. Bovendien kun je besparen op de kosten door samen met je buren een partij te benaderen. Als je buren ook een dakdekker nodig hebben, krijgen jullie in de meeste gevallen namelijk een kwantumkorting.
  3. Het is een goed idee om ook even te controleren of je een subsidie kunt krijgen als je een nieuw dak laat plaatsen. Als het nieuwe dak ervoor zorgt dat je energie kunt besparen, dan is er een kans aanwezig dat je een subsidie krijgt.

Een dakdekkersbedrijf kies je overigens niet alleen op basis van prijs. Het is ook van belang dat je een betrouwbare dakdekker kiest. Het is daarom verstandig om ook altijd even de verschillende dakdekkersbedrijven te googelen. Zo kun je de reviews van de dakdekker Best inzien. Heeft een dakdekker voornamelijk slechte recensies, dan is het aan te raden om met een andere partij in zee te gaan.

Wees ook zeker voorzichtig met aanbetalingen en zorg altijd dat het op factuur komt. Zwart betalen kan aantrekkelijk klinken door de korting, maar er zijn helaas al veel voorbeelden die achteraf spijt hebben. Zo is er totaal geen garantie waar je op terug kan vallen.

De tarieven naast elkaar leggen

Als je de tarieven van dakdekkersbedrijven wilt vergelijken, is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat de tarieven op verschillende manieren benoemd kunnen worden. Zo wordt er soms een prijs per uur gerekend en in andere gevallen een prijs per vierkante meter. Daarnaast kunnen er ook nog voorrijkosten en andere kosten in rekening gebracht worden. De beste manier om tarieven naast elkaar te leggen, is door offertes aan te vragen. Zo kun je de verschillende dakdekkersbedrijven goed met elkaar vergelijken.

Uiteindelijk gaat het om de totale kosten die bij een klus komen kijken.

Garantievoorwaarden

Niet ieder dakdekkersbedrijf heeft dezelfde garantievoorwaarden. Het is dan ook een goed idee om de garantievoorwaarden na te vragen bij de verschillende dakdekkersbedrijven. Als je een offerte ontvangt, dan is het belangrijk dat de garantievoorwaarden ook mee worden geleverd. Als je die voorwaarden op papier hebt staan, kun je hier altijd nog op terugvallen. Heb je de garantievoorwaarden niet op papier, dan is het aan te raden om hier alsnog naar te vragen. Als de garantievoorwaarden duidelijk zijn, kun jij er op aan dat je echt garantie krijgt als er bijvoorbeeld een lekkage ontstaat.

Specialisme

Sommige dakdekkers zijn gespecialiseerd in bepaalde werkzaamheden. Wil je bijvoorbeeld een groendak laten plaatsen? Lang niet ieder dakdekkersbedrijf heeft hier voldoende ervaring mee. Bij groendaken komt bovendien een hoop kijken. In dit geval is het dus aan te raden om voor een bedrijf te kiezen dat zich in groendaken gespecialiseerd heeft.

Hetzelfde geldt voor rieten daken. Als je een dakdekkersbedrijf inhuurt, is het aan te raden om na te gaan hoeveel ervaring zij met dit soort daken hebben.

Keurmerken dakdekkersbedrijven Best

Keurmerken

Een dakdekker kan verschillende keurmerken hebben. Door voor een dakdekker met een keurmerk te kiezen, weet je dat de werkwijze van het bedrijf gecontroleerd wordt. Voorbeelden van 3 keurmerken die een dakdekker kan hebben zijn:

Doordat iedereen zich als dakdekker kan inschrijven bij de kvk is het goed om te controleren of ze bij een keurmerk zijn aangesloten. De dakdekkers met een keurmerk worden gecontroleerd op verschillende aspecten.