EPDM dakbedekking

Heb je een nieuw dak nodig, dan sta je voor een belangrijke keuze. Er zijn namelijk veel verschillende soorten dakbedekking om uit te kiezen. Een voorbeeld is de EPDM dakbedekking. Het dak is een belangrijk onderdeel van een woning en gebreken aan het dak kunnen tot veel schade leiden. Ontstaat er lekkage, dan kan er waterschade ontstaan aan het plafond, je wanden, apparatuur en meubilair. De schade kan dan zelfs duizenden euro’s bedragen. Het is dus belangrijk dat je een dak op tijd laat vervangen of repareren en dat je de juiste vorm van dakbedekking uitkiest.

Ben je benieuwd naar EPDM dakbedekking? Dan raden we je aan om deze pagina goed door te nemen. Hier geven we je namelijk de belangrijkste voor- en nadelen van deze vorm van dakbedekking. Op deze manier kun je voor jezelf beslissen of dit voor jou wél of geen geschikte dakbedekking is. Bovendien leggen we precies uit wat EPDM is en noemen we verschillende manieren om het plaatsen van het dak goedkoper te maken.

Tot slot zullen we ook een aantal mogelijke alternatieven van EPDM benoemen. Mocht deze vorm van dakbedekking niets voor je zijn, dan weet je dus waar je verder moet kijken.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een synthetisch rubber en de afkorting van het materiaal staat voor Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Dat zijn de onderdelen waaruit EPDM bestaat.

EPDM heeft dankzij zijn samenstelling een aantal belangrijke voordelen. Het materiaal is populair als dakbedekking, maar wordt ook veel gebruikt in de autobranche. De EPDM dakbedekking hoeft niet gebrand te worden om aan het dak te bevestigen. Bij bitumen is dat wél het geval. Ben je benieuwd welke voor- en nadelen EPDM verder nog heeft? Lees dan verder!

EPDM gelegd

De voor- en nadelen van EPDM dakbedekking

Ieder type dakbedekking heeft zo z’n voor- en nadelen. Dat geldt dus ook voor EPDM dakbedekking. Hieronder noemen we de voor- en nadelen van dit materiaal op, zodat het eenvoudiger wordt om een geschikte keuze te maken.

De belangrijkste voordelen van EPDM

 • EPDM is vrij gemakkelijk te leggen en deze klus vergt geen brander. Daardoor is het leggen van deze dakbedekking ook veiliger.
 • Bovendien heeft het materiaal ook bijna geen onderhoud nodig.
 • EPDM heeft ook een vrij lange levensduur, namelijk zo’n 50 jaar.

De belangrijkste nadelen van EPDM

 • EPDM is duurder dan bitumen en PVC.
 • Een ander nadeel is dat EPDM niet zo goed bestand is tegen chloor. Dat is echter alleen een nadeel als je vlakbij het dak een zwembad hebt.

Hoeveel kost een EPDM dakbedekking?

Gemiddeld betaal je ongeveer € 50 per vierkante meter als je een dakbedekking van EPDM wilt laten plaatsen. Dat is echter slechts een richtlijn, aangezien dit van ontzettend veel factoren afhankelijk is. Zo is dit bijvoorbeeld ook afhankelijk van welke dakdekker je inschakelt. Andere factoren zijn:

 • Dakoppervlakte
 • Voorrijkosten
 • Moeilijkheidsgraad van het dak

Omdat de ene partij duurder is dan de ander, is het aan te raden om de prijzen te vergelijken. Dat kun je doen door vrijblijvende offertes op te vragen. Via ons platform vraag je eenvoudig offertes op bij verschillende partijen. Zo kun je gemakkelijk nagaan welke partij in jouw geval het goedkoopst is.

Combineren met een groendak

EPDM is goed te gebruiken als ondergrond voor een groendak. Voor een groendak betaal je gemiddeld zo’n € 55 per vierkante meter extra. Een groendak heeft veel voordelen.

 • Het is beter voor het milieu
 • Beschermt het groendak de onderlaag van EPDM
 • Bovendien ziet het dak er fraai en uniek uit

Veel gemeenten geven ook subsidie voor groendaken. Ga dus even na of je subsidie kunt krijgen en eventueel hoe veel. Mogelijk is een groendak in jouw geval wel ontzettend interessant.

Wil je meer weten over het groendak? Dan is het goed om te weten dat we voor dit type dak een unieke pagina hebben aangemaakt. Op die pagina lees je alles over het groendak. Zo kun je voor jezelf beslissen of een groendak voor jou wel of niet interessant is. Lees hier meer over een groendak!

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Tips om kosten te besparen

Wil je een kwalitatieve dakbedekking van EPDM, maar liever niet al te veel betalen? Dan noemen we hieronder een aantal goede tips om kosten te besparen. Mogelijk bespaar je op deze manier een hoop geld.

1. Quantumkorting

Om te beginnen is het aan te raden om even na te gaan of je buren ook van plan zijn om hun dak te laten vervangen. Als dat het geval is, kunnen jullie wellicht profiteren van quantumkorting. De kosten voor de dakdekker liggen in dit geval ook lager, omdat hij bijvoorbeeld maar een keer hoeft te rijden. Bovendien wordt de klus zo groter en dus aantrekkelijker voor het dakdekkersbedrijf. De kans dat je korting krijgt als je samen met je buren een dakdekker benadert, is dan ook erg groot.

2. Voorrijkosten

Een dakdekker zal over het algemeen ook voorrijkosten rekenen. De vakmannen moeten immers ook nog richting je woning reizen, inclusief al het benodigde materiaal. Dat kost het bedrijf geld en dus worden deze kosten ook in rekening gebracht. De voorrijkosten kun je beperken door een bedrijf dichterbij huis in te schakelen.

3. Offertes vergelijken

Hoe je veel geld kunt besparen op EPDM dakbedekking? Door voor een goedkope dakdekker te kiezen! Je vergelijkt de verschillende partijen eenvoudig met behulp van ons platform. Je geeft simpelweg aan hoe de klus eruit ziet en vervolgens krijg je van diverse dakdekkers een offerte toegestuurd. Vervolgens hoef je alleen nog een partij te kiezen.

4. Werk voorbereiden

Het is doorgaans niet slim om zelf je dak te leggen. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, zal het resultaat waarschijnlijk van lage kwaliteit zijn. Wél kun je het dak alvast voorbereiden. Je kunt bijvoorbeeld je oude dak verwijderen en het materiaal vast afvoeren. Ga het dak wel alleen op als je hier zelf vertrouwen in hebt en een beetje handig bent.

Bron: Youtube van Gamma

Mogelijke alternatieven

Wil je een plat dak, maar twijfel je nog steeds of EPDM de meest geschikte keuze is? Dan noemen we hieronder een aantal alternatieve dakbedekkingen die mogelijk interessant voor je zijn.

Ook deze dakbedekkingen kun je op een plat dak laten plaatsen:

Ben je geïnteresseerd in deze soorten dakbedekking? Dan is het verstandig om de pagina’s over deze dakbedekkingen op onze website te bezoeken. Zo kom je ook te weten wat deze dakbedekkingen precies inhouden en wordt het maken van een goede beslissing eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van EPDM?

Per vierkante meter ligt het gemiddelde tarief van een dakdekker rond de €50,- inclusief materiaal en plaatsen. Bijkomende kosten kunnen de voorrijkosten en het afvoeren van een oud dak zijn.

Een voordeel van een EPDM dak is de levensduur. Deze ligt rond de 40 jaar. Tegenover een bitumen dak waar dit gemiddeld zo een 25 jaar is, kan het als groot voordeel worden gezien.

Besparen op een dakdekker die het EPDM dak komt plaatsen is mogelijk door een vergelijking aan te vragen. Diverse dakdekkers uit de regio zullen een offerte opstellen. Deze zijn makkelijk naast elkaar te leggen.