Dakreparatie

Heb je schade aan je dak? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een dakdekker laat komen voor een dakreparatie. Je dak heeft een belangrijke functie. Het dak van je woning beschermt jou en andere gezinsleden tegen alle weersomstandigheden. Zo heb je dus geen last van de brandende zon in de zomer en ook geen last van regen, kou en storm in de winter. Daarnaast beschermt het dak ook je meubels, plafonds en wanden.

Zonder een goed dak heb je eerder kans op ongedierte. Bovendien ontstaat er al snel waterschade aan je meubels en wanden. Bovendien wordt een kleine beschadiging al snel erger. Als je een beschadigd dak niet tijdig laat repareren, kan de schade dus al snel met duizenden euro’s toenemen.

Dat je tijdig een dakreparatie laat uitvoeren is dus ontzettend belangrijk. Ondanks dat er dus haast is bij het repareren van het dak, moet je niet de eerste de beste dakdekker inschakelen. Je wilt namelijk niet te veel betalen en bovendien wil je zeker zijn van kwaliteit. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, kun je ons platform gebruiken om offertes te vergelijken. Bovendien lees je op deze pagina ook alles wat je verder nog moet weten als je een dakreparatie uit wilt laten voeren.

Hoe weet ik of mijn dak aan reparatie toe is?

Het is dus belangrijk om op tijd voor een dakreparatie te kiezen, maar hoe weet je nou of er schade aan je dak is? Hieronder noemen we een aantal punten waaraan je kunt zien dat je dak hoogstwaarschijnlijk een reparatie nodig heeft.

 1. Er zitten scheuren in de dakbedekking of er missen dakpannen.
 2. Er blijft veel water op het dak liggen.
 3. Het is erg vochtig op de bovenste verdieping van je woning.
 4. Je ziet water druppelen of kringen op het plafond.
 5. Er lekt water uit de dakgoten.

Zie je dat je dak inderdaad een van deze gebreken vertoont? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een dakdekker langs te laten komen voor een dakreparatie. Zo voorkom je dat de schade nog erger wordt.

Een dakinspectie laten uitvoeren

Heb je een lekkage in je woning, dan ben je eigenlijk al te laat. Waarschijnlijk heb je in dit geval al waterschade. Waterschade kan oplopen tot enorme bedragen. Water kan schimmel veroorzaken en meubels, elektronica, plafonds en wanden beschadigen.

Dakreparatie van dakpannen

Het best kun je schade aan je dak dus al opmerken als er nog geen schade binnenshuis te zien is. Om ervoor te zorgen dat je de schade snel opmerkt, kun je het best een dakinspectie laten uitvoeren door een specialist. Door dit eenmaal per jaar te doen, kan schade doorgaans op tijd aangepakt worden. Tijdens een dakinspectie zal een dakdekker vuil doorgaans verwijderen, waardoor beschadigingen ook minder snel ontstaan.

Wat kost een dakreparatie?

Is er sprake van schade aan je woning, dan ben je vast en zeker benieuwd naar wat een dakreparatie kost. De kosten zijn van diverse factoren afhankelijk.

 1. Afhankelijk van hoeveel m² dak er gerepareerd moet worden.
 2. Het type dakbedekking heeft invloed op de reparatiekosten.
 3. Bedrijven hanteren ook nog eens verschillende tarieven voor een dakreparatie.

We kunnen je dus moeilijk een vaste prijs geven. Wél kunnen we je een beeld geven van wat je gemiddeld ongeveer zal betalen.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Wil je een gedeelte van het dak vervangen? Dan betaal je in het geval van een plat dak doorgaans zo’n € 250 – € 300 per m². Bij een schuin dak kost het je € 150 tot € 350 per m² als je alleen beschadigde of missende dakpannen vervangt. Is de constructie onder de dakpannen ook beschadigd? Dan betaal je meer. Wil je je complete dak laten renoveren? Dan ligt de prijs per m² vaak lager, maar betaal je in totaal wél vrij veel.

Is het dak aan vervanging toe?

In sommige gevallen is een dak in dusdanig slechte staat dat het eigenlijk beter is om het dak volledig te laten vervangen. Het nadeel hiervan is dat dit voor de meeste mensen een flinke investering is. Toch kan dit ook enkele voordelen hebben. Zo kun je dit moment bijvoorbeeld gebruiken om je dak gelijk te laten isoleren. Het isoleren van je dak is ook prijzig, maar deze kosten verdien je op de lange termijn weer terug. Nog een voordeel is dat je investering niet compleet verloren gaat, je woningwaarde zal met een nieuw dak namelijk toenemen. Daarnaast ziet een nieuw dak er ook gewoon goed uit.

Bekijk de mogelijkheden voor het vervangen van dakpannen.

Offertes aanvragen

Hierboven hebben we je een beeld kunnen geven van wat een dakreparatie ongeveer kost. Voor het exacte tarief hebben we helaas geen duidelijke berekening. Dat is simpelweg afhankelijk van te veel factoren:

 • Type dakbedekking
 • Bijzonderheden zoals dakkapellen
 • Tarief van de dakdekker

Gelukkig kunnen we je wel snel een beeld geven van de kosten, doordat je via onze website offertes kunt opvragen.

Zo zie je al snel hoeveel het repareren van je dak zal kosten. Bovendien kun je op deze manier ook gemakkelijk de goedkoopste dakdekker uitkiezen. Door gebruik te maken van ons platform krijg je dus niet alleen snel duidelijkheid, maar bespaar je ook nog eens geld.

Overige manieren om geld te besparen op een dakreparatie

Door offertes bij ons op te vragen, krijg je dus een goed beeld van welke partij het laagste tarief hanteert. Daardoor ben je al snel goedkoop uit. Echter, zijn er nog andere manieren om goedkoper uit te zien. Zo kun je bijvoorbeeld aan de dakdekker vragen of hij een goedkoper materiaal kan gebruiken.Houd er wel rekening mee dat de levensduur van het materiaal dan vaak ook minder lang is.

Moet het dak van je buren ook gerepareerd worden? Dan kun je ook nagaan of het mogelijk is om korting te krijgen als jullie dit bij dezelfde partij laten doen.

Veel gestelde vragen..

Wat kost een dakreparatie?

Hoeveel een dakreparatie kost is afhankelijk van de schade en van welke dakdekker je inschakelt, maar ook van je type dak. De beste manier om snel duidelijkheid te verkrijgen is dan ook door offertes aan te vragen via ons platform.

Het is altijd belangrijk om zo snel als mogelijk een dakdekker naar de schade te laten kijken. Dan kunnen sommige schades nog wat langer op zich laten wachten met repareren, maar indien nodig moet een reparatie wel op korte termijn opgelost worden, zeker als er regen wordt afgegeven.