• Home
 • Dakdekkersbedrijf

Dakdekkersbedrijf

Ben jij op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Dan is het goed om deze pagina aandachtig door te nemen. We zullen hieronder kort stilstaan bij de kosten die gepaard gaan bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf. Daarnaast zullen we ook stilstaan bij een aantal werkzaamheden zodat je een goed beeld krijgt in welke situaties het aan te raden is om een dakdekkersbedrijf in te schakelen.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze dakdekkers helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Wat kost het inschakelen van een dakdekkersbedrijf

Een dak is enorm belangrijk voor elke woning. Het beschermt je huis tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een goed geïsoleerd dak hebt zodat je kunt besparen op de stookkosten. Er zijn dus genoeg redenen om ervoor te zorgen dat jouw dak in goede conditie blijft. Om jouw dak in goede conditie te houden is het van belang om het dak regelmatig te onderhouden, maar welke kosten komen hierbij kijken?

Als je kijkt naar de gemiddelde kosten per uur van een dakdekker zullen deze tussen de 40 en 50 euro per uur bedragen. In veel gevallen kiest een dakdekkersbedrijf ervoor om meerdere dakdekkers in te schakelen. Samen zullen ze er namelijk sneller voor zorgen dat jouw dak snel weer dicht is waardoor de rest van de woning niet onnodig wordt blootgesteld aan weersinvloeden.Dakdekkersbedrijf op een kunststof dak

Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat het aan te raden is om bij constatering van problemen op het dak direct een specialist in te schakelen. Mocht je dit namelijk niet doen, dan zul je merken dat de kwaliteit van je dak achteruit gaat waardoor je uiteindelijk tegen enorme problemen kan aanlopen zoals het geheel vervangen van je dak. Het vervangen van een compleet dak kost veel geld en dit wil je absoluut voorkomen.

Ben jij benieuwd wat de prijs is voor een bepaalde klus? In deze gevallen is het beter om te kijken naar een prijs per vierkante meter. Deze kun je vaak eenvoudig opvragen bij het dakdekkersbedrijf naar keuze. Hierdoor weet jij precies de kosten van dakbedekking. Tevens weet je dan zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder hebben we aantal diensten schematisch weergegeven ter illustratie.

Type klusPrijs per vierkante meter (m2)
Renoveren van een plat dak25 tot 80 euro per vierkante meter
Renovatie schuin dak10 tot 150 euro per vierkante meter
Reparatie plat dak225 tot 285 euro per vierkante meter
Reparatie schuin dak130 tot 210 euro per vierkante meter
Onderhoud dak15 tot 20 euro per vierkante meter
Dak isoleren40 tot 115 euro per vierkante meter

Bovenstaande prijzen zijn ter illustratie van hoeveel een project zou kunnen kosten. Hierbij is het goed om te benoemen dat bovenstaande prijzen inclusief btw zijn.

Bepaalde diensten variëren erg in prijs. Dit heeft alles te maken met het type materiaal dat je kiest. Zo zijn dakpanplaten bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het nemen van een rieten dak. Wil jij precies weten wat de kosten zijn voor de dakwerkzaamheden waar jij naar op zoek bent? Vraag dan gerust offertes via onze website op. Hierdoor krijg jij van verschillende dakdekkersbedrijven een offerte zodat je precies weet wat de kosten globaal zullen zijn.

Hoe wordt deze prijs bepaald?

Ben jij benieuwd hoe een prijs wordt bepaald van een dakdekkersbedrijf? Dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen hieronder punctueel door de belangrijkste elementen gaan die de prijs van een dakdekker bepalen. Hierdoor heb jij direct inzichtelijk wat de kosten kunnen bepalen:

 • Werkervaring, afhankelijk van de ervaring van de dakdekker wordt de prijs bepaald. Stuurt een dakdekkersbedrijf een dakdekker met weinig ervaring? Dan betaal je automatisch minder voor de klus. Afhankelijk van de werkzaamheden worden de juiste dakdekkers gekozen om de gewenste kwaliteit te leveren. Bij het leggen van dakpannen wordt een ervaren specialist gekozen terwijl bij onderhoud een junior prima de klus kan verrichten.
 • Moeilijkheidsgraad, afhankelijk van het type werkzaamheden wordt de prijs bepaald. Het schoonmaken van een dakgoot is een stuk eenvoudiger dan het aanleggen van een dak. Om deze reden betaal je voor de eenvoudige werkzaamheden een stuk minder dan de complexe werkzaamheden. Om deze reden is het altijd goed om van tevoren in gesprek te gaan met het dakdekkersbedrijf zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
 • Het aantal vierkante meters, bij veel dakdekkersbedrijven betaal je per vierkante meter voor bepaalde diensten. Heb jij dus een groot dak? Dan zul je meer betalen dan een klein dak. Daarnaast zijn de materialen bij een groot dak goedkoper omdat de materialen in bulk aangeschaft kunnen worden.
 • De hoogte telt ook mee, natuurlijk zijn dakdekkers gewend om in de hoogte te werken, echter brengt het hoog werken risico’s met zich mee. Om deze reden is het gebruikelijk dat dakdekkersbedrijven hogere prijzen doorrekenen in hun tarieven.

Naast deze punten is de prijs natuurlijk ook afhankelijk van de concurrentie die er op dat moment is. Biedt jouw dakdekker bijvoorbeeld een dakreparatie aan voor 1000 euro, dan is het mogelijk om in onderhandeling te treden met diverse bedrijven. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel zult betalen en dat je de diensten voor het scherpste tarief kunt aannemen. Ben jij benieuwd of de offerte die jij hebt gekregen reëel is en wil je advies van een onafhankelijke adviseur? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

Werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf uit?

Maar welke werkzaamheden voert een dakdekker nu precies uit? Om hier een antwoord op te geven zullen we hieronder de belangrijkste diensten uitgebreid uitlichten. Hierdoor krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar een van deze diensten en wil jij nog additionele informatie? Ga dan naar de betreffende pagina van de dienst. Hier kun je nog veel meer informatie vinden over de specifieke diensten van de dakdekker.

Dakrenovatie

Als jouw dak verouderd lijkt te zijn, is het noodzakelijk om een dakrenovatie uit te laten voeren. Hierbij is het van belang dat je niet te lang wacht, maar zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt. Een dak beschermt je woning namelijk tegen verschillende weersomstandigheden. Mocht jouw dak niet in goede staat verkeren? Dan kan het voorkomen dat je lekkages zult krijgen en dit wil je voorkomen.

Onder de term dakrenovatie zijn verschillende vormen te kwalificeren. De verschillende kwalificaties zijn afhankelijk van de hoeveelheid schade die er geconstateerd is. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar het type dak. Wellicht vraag je jezelf af waarom het belangrijk is om te weten welke type dak je hebt. Dit komt omdat er verschillende daken zijn die op hun beurt weer verschillende materialen nodig hebben. Wat kost een dakrenovatie dan precies?

Als het gaat om een dakrenovatie zijn de kosten afhankelijk van een aantal factoren. Wil jij een groter dak renoveren? Dan zul je meer betalen omdat het oppervlak groter is. Wellicht ben jij benieuwd naar de gemiddelde kosten voor een dakrenovatie. We zullen hieronder een tabel plaatsen met de gemiddelde kosten van een dakrenovatie:

Type renovatieKosten per m²
Renovatie van een schuin dak€ 130
Renovatie van een plat dak€ 100

Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat je bij bijzonderheden in het dak ook meer betaald. Heeft jouw dak bijvoorbeeld een dakkapel? Dan zul je over het algemeen ook meer betalen omdat het voor de dakdekkers lastiger is om het dak te renoveren. Wil jij bijvoorbeeld nog een extra laag isolatie aanbrengen? In dat geval zul je ook meer geld kwijt zijn per vierkante meter. Houdt dus rekening met jouw wensen en de kosten die hiermee gepaard kunnen gaan.

Ben jij benieuwd naar de dienst dakrenovatie? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. De kans dat je dan een goede keuze maakt wordt zo meteen groter.

Aanleg nieuw dak

Heeft jouw dak enorme schade opgelopen door bijvoorbeeld brand, storm of ouderdom? Dan is het direct tijd voor een nieuw dak. Je wilt namelijk voorkomen dat de schade nog erger wordt. Je dak beschermt namelijk je woning tegen invloeden van buitenaf en daarnaast houdt het ook warmte vast. Is je dak kapot of merk jij dat het kapot begint te gaan? Dan is het noodzakelijk dat je direct een dakdekker inschakelt. Het aanleggen van een nieuw dak heeft veel voordelen. Maar wat zijn deze voordelen dan?

Het aanleggen van een nieuw dak heeft de volgende 4 voordelen:

 • Mooier aanzicht, als je kiest voor een nieuw dak zul je merken dat het dak er een stuk beter uitziet. Een nieuw dak kan enorm veel verschil maken.
 • Komende jaren geen reparaties, als je kiest voor het aanleggen van een nieuw dak, dan weet je zeker dat je komende jaren optimaal kunt genieten zonder naar het dak om te kijken. Gemiddeld gaat een dak tientallen jaren mee waardoor je dus niet continue het dak hoeft te vervangen.
 • Vergroten van je woningwaarde, als je besluit om een oud dak te vervangen door een nieuw dak, dan zul je merken dat je woningwaarde zal stijgen. Wil jij jouw woning verkopen en ziet jouw dak er nog niet goed uit? Probeer dan jouw dak te vervangen!
 • Verbeter je isolatie, als je besluit een nieuw dak aan te leggen kun je ervoor kiezen om een extra laag isolatie aan te brengen. Hierdoor zul je merken dat de energiekosten omlaag gaan omdat je woning goed is geïsoleerd.

Waarschijnlijk ben je nu benieuwd naar wat de kosten zijn voor het aanbrengen van een nieuw dak. De kosten voor het aanbrengen van een nieuw dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Is er bijvoorbeeld sprake van een plat of schuin dak? En welke type materiaal wil je gebruiken voor jouw dak? Om een globaal inzicht te geven van de gemiddelde prijzen van een nieuw dak zullen we hieronder twee tabellen weergeven waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen een plat en schuin dak.

Kosten van een plat dak:

MateriaalKosten per m²
Bitumen€ 45
EPDM€ 50
PVC€ 55

Kosten van een schuin dak:

MateriaalKosten per m²
Dakpannen van beton€ 50
Dakpannen van klei€ 60
Leien€ 70
Aluminium€ 75
Aluminium€ 80
Riet€ 100
Koper€ 120

Ben jij benieuwd naar wat een dakdekkersbedrijf voor jou kan betekenen op het gebied van het aanleggen van een nieuw dak? Neem dan direct contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Dakinspectie

Dankzij het hebben van een goed dak heb je geen last van verschillende weersomstandigheden zoals wind, regen en kou. Omdat het hebben van een dak in goede staat enorm belangrijk is, is het aan te raden om op periodieke basis een dakinspectie uit te laten voeren. Hierbij is het aan te raden om het jaarlijks eenmaal te laten doen. Hierdoor worden problemen voorkomen en kunnen bepaalde problemen vroegtijdig aangepakt worden. Als je namelijk te laat ben kan het voorkomen dat je het gehele dak opnieuw moet renoveren en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Eens per jaar een dakinspectie laten uitvoeren, is dat niet een beetje vaak? Nee, je dak heeft namelijk veel te verduren. Zo kan het schade oplopen door bepaalde weersomstandigheden of omdat dieren zich op je dak gaan nestelen. Het is hierbij van groot belang om dit tijdig te constateren, want kleine schades merk je binnenshuis nog niet, maar kunnen binnen korte duur erger worden. Hierbij kun je denken aan lekkages en kortsluiting. Om deze reden is het aan te raden om dit vooraf te tackelen. Voorkomen is beter dan genezen. Maar wat kost een dakinspectie gemiddeld?

Als we kijken naar de prijzen van een dakinspectie liggen de prijzen bij een plat dak gemiddeld tussen de 150 en 250 euro. Bij een schuin dak bedragen de gemiddelde kosten voor een dakinspectie tussen de 200 en 300 euro. De kosten variëren en zijn dus afhankelijk van het type dak dat je hebt. Wil je niet teveel uitgeven aan een periodieke controle van jouw dak? Dan is het aan te raden om diverse offertes op te vragen.

Je kunt via ons platform eenvoudig offertes opvragen. Hierbij geef je het type dak aan met de daarbij behorende eigenschappen en vervolgens ontvang je verschillende dakinspectie offertes. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaald voor het laten inspecteren van jouw dak.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Het inhuren van een dakdekkersbedrijf, let op de certificering

Als je besluit een dakdekkersbedrijf in te huren is het van belang dat je op zoek gaat naar een bedrijf dat voldoet aan strenge veiligheidseisen zoals bijvoorbeeld goedgekeurd steigermateriaal. Het kwalitatief en veilig werken in Nederland is mogelijk gemaakt en inzichtelijk door middel van verschillende certificeringen. Hierbij kun je denken aan:

 • KOMO certificaat. Als je op zoek gaat naar een dakdekkersbedrijf en je ziet dat het bedrijf een KOMO certificaat heeft, dan kun je ervan uit gaan dat de kwaliteit van de diensten naar behoren is. KOMO stelt namelijk hoge eisen aan kwaliteit. Als je dus voor een bedrijf kiest weet je zeker dat het bedrijf ook gebruik maakt van geschikte materialen.
 • DAKMERK certificaat. Heb jij een kunststof of bitumen dakbedekking? Dan is het goed om te kijken of het bedrijf waar jij zaken mee wilt doen is voorzien van het DAKMERK certificaat. Dit certificaat biedt jou namelijk veel voordelen. Zo krijg je namelijk 10 jaar garantie voor waterdichtheid als je gebruik maakt van een dakdekker die hiervoor gecertificeerd is. Kortom, als je voor een kunststof of bitumen dak wilt gaan, is het aan te raden om hier gebruik van te maken.

Een dakdekkersbedrijf kiezen? Let hier op!

Ben jij van plan om op zoek te gaan naar aan dakdekkersbedrijf? Dan is het goed om naar verschillende elementen te kijken zodat je zeker weet dat je de juiste partij kiest. Om deze reden zullen we hieronder een aantal punten uitlichten waardoor je zeker weet dat je met de juiste partij in zee gaat.

Reviews

Als je besluit om met een dakdekkersbedrijf in zee te gaan, is het aan te raden om de reviews van een dakdekker te bekijken. Hierdoor krijg je in een globaal overzicht direct een goed beeld van de manier waarop het bedrijf werkt. Op diverse websites op het internet kun je reviews van dakdekkersbedrijven lezen. Hierdoor weet je zeker dat je in zee gaat met een bedrijf dat goede diensten levert.

De garantie van diensten

Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar welke garantie er wordt geboden bij de verschillende dakdekkersbedrijven. Als jij bijvoorbeeld binnen een jaar een lekkage hebt, wil je natuurlijk wel dat het bedrijf het kosteloos komt herstellen. Kortom, de garantie is dus wel een belangrijk punt om te vergelijken. Hierbij is het nog wel goed om te melden dat je verplicht bent periodiek onderhoud uit te laten voeren. Zo is het niet mogelijk om aanspraak te doen op garantie van de afgelopen vijf jaar als je het nog nooit hebt onderhouden.

Drukte en planning

Tot slot is het ook goed om te kijken naar de drukte en planning van een dakdekkersbedrijf. Als jij bijvoorbeeld een lekkage hebt, is het wel goed om hier aandacht aan te besteden. Je wilt immers voorkomen dat je maanden lang last hebt van een lekkage. Kortom, kies altijd een bedrijf waarbij je zeker weet dat je niet maanden hoeft te wachten in geval van spoed.

Via 1 plek meerdere offertes krijgen?

Ben jij al een tijdje op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf, maar kun jij deze niet vinden? Geen probleem! Bij ons kun je namelijk eenvoudig offertes opvragen van verschillende aanbieders. Hierbij krijg je na het aanvragen binnen enkele dagen diverse offertes waardoor jij in een oogopslag kunt zien welke het beste bij jouw wensen past. Alle dakdekkers van onze selectie zijn kwalitatief goed waardoor je nog een keuze kunt maken op basis van prijs. Hierdoor hoef jij niet eindeloos op het internet te zoeken en heb je alles centraal