• Home
  • daklekkage hellend dak

Daklekkage hellend dak

Heb je een hellend dak en last van een daklekkage? Dan is het belangrijk dat je dit probleem zo snel mogelijk aanpakt. Het dak is een zeer belangrijk onderdeel van je woning. Zelf heb je bijna geen omkijken naar het dak, zo nu en dan onderhoud of een inspectie en vervolgens kun je er vaak weer een jaar of langer tegenaan. Veel mensen zijn zich er dan ook niet goed van bewust wat de gevolgen kunnen zijn van schade aan het dak.

Het dak houd jou en je interieur droog. Bij daklekkage hellend dak kan er waterschade ontstaan. Bovendien zal de lekkage op den duur ook verergeren. Hoe langer je dus wacht, hoe erger de schade als gevolg van daklekkage aan het hellend dak zal worden. Waterschade kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Er kan namelijk waterschade ontstaan aan je plafond, je wanden, je interieur en eventuele elektrische apparaten.

Als je een daklekkage aan je hellend dak hebt, moet dit dus snel verholpen worden. Alleen hoe zal een dakdekker de lekkage verhelpen en wat kun je qua kosten verwachten? Op deze pagina lees je alles wat je over een daklekkage aan het hellend dak moet weten. Ook geven we je handige tips om kosten op het inhuren van een dakdekker te besparen. Zo weet je na het lezen van deze pagina precies wat je moet doen om snel van de daklekkage hellend dak af te zijn!

Hoe wordt een daklekkage opgespoord?

Een daklekkage in een hellend dak is vaak moeilijker op te sporen dan bij een plat dak. Bij een schuin dak zal het water namelijk eerst nog naar beneden lopen. Toch zal een vakman een daklekkage in een hellend dak al snel gevonden hebben. In het geval van een pannendak ziet men vaak al waar het lek zit door op zoek te gaan naar beschadigde dakpannen.

Als het lek met het blote oog niet goed te herkennen is, kan de dakdekker hulpmiddelen inzetten. Zo bestaat er bijvoorbeeld de rookproef. Bij deze techniek wordt er rook in het dak geblazen, waarna de dakdekker controleert waar het rook ontsnapt. De dakdekker weet dan dat de lekkage zich hier bevindt.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

Hoe wordt een daklekkage in een hellend dak verholpen?

Als de daklekkage in het schuine dak eenmaal gevonden is, dan wordt het tijd om de lekkage te verhelpen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van het soort lekkage. Soms is het slechts een kwestie van het vervangen van de dakpannen. Doorgaans is een lekkage dan ook vrij eenvoudig te verhelpen door een dakdekker. Daardoor zullen de kosten, als je er op tijd bij bent, doorgaans meevallen.

Wat kun je verwachten qua reparatiekosten?

De kosten die je betaalt voor de reparatie van een hellend dak, zijn afhankelijk van diverse factoren. Het is dan ook onmogelijk om een vaste prijs te noemen. Gemiddeld ben je echter € 150 tot € 350 per m² dak kwijt als je een schuin dak laat repareren. Wanneer er slechts op één plek lekkage is, kun je er dus van uitgaan dat de kosten meevallen. Wél kan het dat de dakdekker ziet dat ook andere delen van het dak kwetsbaar zijn. Dan kan het verstandig zijn om preventieve maatregelen te nemen en dit dus ook te laten verhelpen.

Een dak met leien heeft schade

De exacte kosten die je betaalt zullen per partij verschillen en zijn bovendien ook sterk afhankelijk van hoe moeilijk de klus is. Hoe gecompliceerder het probleem, hoe meer je over het algemeen zal betalen. Er zijn dan namelijk meer arbeidsuren nodig.

Wat doe je met eventuele waterschade?

Soms valt het je pas laat op dat er sprake is van een lekkage of heb je eigenlijk te lang gewacht met het inschakelen van een dakdekker. Je kunt hier achteraf helaas niets meer aan veranderen. De waterschade kan hoog in de kosten oplopen. Een dakdekker kan je helpen om de schade aan je dak te herstellen. Voor schade aan je interieur, wanden en vloer kun je niet bij de dakdekker terecht.

Het is goed om te weten dat je met een opstalverzekering doorgaans verzekerd bent tegen daklekkages, tenzij dat slecht onderhoud de oorzaak is.

Als je een hypotheek hebt, dan heb je ook verplicht een opstalverzekering moeten afsluiten. Veel mensen kiezen ervoor om deze verzekering te behouden na het afbetalen van de hypotheek. In de meeste gevallen wordt de waterschade dus gewoon vergoed door je verzekeraar, maar zorg ervoor dat je op tijd een expert inschakelt en dat je dak altijd goed onderhouden is.

Bij het constateren van de lekkage is het verstandig om direct contact op te nemen met de verzekeraar en naar de mogelijkheden te vragen.

Een daklekkage hellend dak voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen zegt men altijd. Dat is ook zo bij een daklekkage. Als je waterschade hebt met als oorzaak achterstallig onderhoud, dan zal de verzekering de schade niet altijd vergoeden. Onderhoud aan je dak is dus zeer belangrijk. Het is aan te raden om jaarlijks je dak te laten inspecteren. Op die manier komt schade vaak sneller aan het licht.

Bovendien wordt je dak tijdens de jaarlijkse inspectie doorgaans ook schoongemaakt, evenals de dakgoten. De kans op schade is daardoor ook nog eens kleiner. Door jaarlijks een inspectie uit te laten voeren, verleng je mogelijk dus de levensduur van je dak.

Een % van de waterschades wordt namelijk veroorzaakt door een verstopte dakgoot, waarbij vervolgens het water overloopt en zijn weg buiten de dakgoot om zoekt.

Regenbui op een hellend dak

Kosten besparen op het verhelpen van de daklekkage

Heb je een daklekkage, dan raden we aan om deze echt door een expert te laten verhelpen. Wordt de lekkage niet goed verholpen, dan kun je (nog meer) waterschade oplopen of is de lekkage er zo weer opnieuw. Wél kun je kosten besparen op de reparatie van het dak. Hieronder benoemen we een aantal handige tips, waarmee je mogelijk kosten kunt besparen.

Tip 1. Kijk of je de lekkage zelf kunt vinden

Als je de lekkage zelf kunt vinden, hoeft de dakdekker vaak alleen nog maar de reparatie te verzorgen. De dakdekker is daardoor minder tijd kwijt, waardoor je mogelijk ook minder geld kwijt bent. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om ook de rest van het dak op schade te controleren. Soms is het dus beter om ook dit gewoon aan een vakman over te laten. Zeker als de lekkage veroorzaakt is door achterstallig onderhoud, zal er ook aan de rest van het dak waarschijnlijk nog een en ander moeten gebeuren.

Tip 2. Zoek een dakdekker in de buurt

Over het algemeen zal je bij een dakdekker ook voorrijkosten betalen. De dakdekker zal namelijk eerst naar je woning toe moeten rijden. Dat kost de dakdekker geld en dus worden die kosten in rekening gebracht. Dat betekent echter wel dat je meestal minder aan voorrijkosten betaalt als je een dakdekker bij jou in de buurt inschakelt. Dit kan dan ook een goede zet zijn, tenzij dat een dakdekker die van verder moet komen wel erg aantrekkelijke tarieven hanteert.

Tip 3. Vergelijk offertes van verschillende dakdekkers

Zoals je bovenaan de pagina hebt kunnen lezen, hanteren verschillende dakdekkers ook verschillende tarieven. Je kunt er dan ook voor kiezen om de verschillende dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken, om zodoende een goedkope partij in te kunnen schakelen. Het kan dus een goed idee zijn om offertes van verschillende partijen met elkaar te vergelijken.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

 

Blijf echter niet te lang bezig met het zoeken naar de goedkoopste partij. Als je dagenlang aan het wachten bent op offertes, kan de schade aan je woning al snel verergeren. Wordt er de komende dagen regen voorspeld? Dan is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de daklekkage aan het hellend dak zo snel mogelijk verholpen is.

Om snel en efficiënt offertes te kunnen vergelijken, kun je gebruik maken van ons platform. Probeer de klus zo goed mogelijk te beschrijven, zodat de dakdekkers hun offertes aan de hand hiervan kunnen opstellen. Wij zorgen ervoor dat de beschrijving van de klus terechtkomt bij verschillende bedrijven en dat je diverse offertes ontvangt. Hierna hoef jij ze alleen nog met elkaar te vergelijken. Zo wordt het eenvoudig om de partij te vinden die de reparatie het goedkoopst kan uitvoeren.