• Home
 • Goedkope dakdekker

Goedkope dakdekker

Heb jij een dak en wil jij dakwerken laten uitvoeren door een specialist? Dan is het helemaal niet nodig om teveel te betalen. Als je namelijk kiest voor een goedkope dakdekker krijg je hier net zo goed een vakkundig resultaat voor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om door de specialist in kwestie een dakkapel te laten plaatsen of je kunt ook een specialist inhuren op het dakoppervlakte te isoleren. Maar via welke weg vind je gemakkelijk een goede en goedkope dakdekker?

Via ons platform kun je een gratis offerteaanvraag uitvoeren waardoor we eenmalig een aantal gratis offertes uitbrengen van goedkope dakdekkers bij jou in de buurt. Hierdoor kun je vanuit elke locatie diverse offertes met elkaar vergelijken en de beste offerte kiezen. Zo kies je een vakman bewust uit waardoor je altijd op de hoogte bent van de beste prijzen uit de regio. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaald, maar aan welke kosten moet je denken?

Met welke uurtarieven moet je rekening houden bij een goedkope dakdekker?

Als je op zoek bent naar een goedkoop dakdekkersbedrijf is het natuurlijk goed om te kijken naar de arbeidskosten die per uur worden berekend. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met andere kosten. De prijs is hierbij sterk afhankelijk van de volgende factoren:

 • De ervaring van een vakman. Des te meer ervaring de vakman heeft des te hoger het uurtarief ligt.
 • De mate van snelheid. Heb je een klus met veel spoed? Over het algemeen wordt voor spoedklussen vaak een meerprijs betaald waardoor het goed is om hier rekening mee te houden.
 • De type werkzaamheden. De kosten kunnen erg variëren van de klus die je laat doen. Zo is het aanbrengen van coating namelijk een minder complexe klus dan het aanmaken van een gehele dakconstructie.
 • Tot slot ook nog de voorrijkosten. Het is daarom altijd aan te raden om een specialist in te schakelen in de buurt.

Zoals je hieruit kunt opmaken is het uurtarief van een goedkope dakdekker dus afhankelijk van een viertal factoren, maar over het algemeen worden de uurtarieven van dakdekkers in de volgende tarieven onderverdeeld:

 • Onderhoud. Bij onderhoudt wordt er gemiddeld uitgegaan van een uurtarief die kan variëren tussen de 35 en 45 euro per uur. Hierbij kun je denken aan het reinigen van het dakoppervlak of een regenpijp.
 • Kluswerk. Bij kluswerk ligt de gemiddelde arbeidsprijs op 25 tot 35 euro per uur. Hierbij kun je denken aan het vervangen van dakpannen of het repareren van een bitumen dak.
 • Nieuwe dak. Tot slot is het ook mogelijk om een geheel nieuwe dak te laten leggen op een bestaande of nieuwe woning. Over het algemeen betaal je voor deze klus gemiddeld tussen de 30 en 45 euro per uur.

Zoals je hierboven kunt concluderen is er dus enorm veel verschil welke type werkzaamheden je uit laat voeren en om deze reden is het altijd goed om een offerte op maat aan te vragen. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaald en dat is natuurlijk erg fijn als je op zoek bent naar een goedkope dakdekker.

Volg deze bespaartips op

Het zoeken van een goedkope dakdekker is natuurlijk erg lastig en om deze reden is het goed om te kijken naar diverse bespaartips zodat je de kosten zo laag mogelijk kunt houden. Hierbij is het goed om de volgende tips in acht te nemen:

 • Als eerst is het goed om kleine klussen zelf uit te voeren.
 • Profiteer van kwantumkorting als je samen met je buren een specialist inschakelt.
 • Laat direct je dak isoleren om in de toekomst kosten te besparen.
 • Tot slot vraag subsidies aan.

Het is ook aan te raden om via ons platform offertes aan te vragen. Op basis van jouw wensen worden er namelijk diverse offertes aangevraagd die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je niet de duurste optie kiest waardoor je uiteindelijk geld zult besparen.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af of het mogelijk is om een subsidie aan te vragen omdat je dit hebt gelezen in de bespaartips. Dat is logisch! Hieronder zullen we het kort hebben over de mogelijkheden van subsidies.

Subsidie voor dakdekken

Als je een dakdekker inschakelt voor het aanbrengen van dakisolatie kom je regelmatig in aanmerking voor een landelijke subsidie. Men noemt dit ook wel de subsidieregeling energiebesparing eigen huis, ook wel afgekort SEEH. Hierbij is het wel van belang dat je naast dakisolatie ten minste nog een energiebesparend isolatiemaatregel dient uit te voeren.

Het aanbrengen van isolatie is natuurlijk erg gunstig omdat het dakoppervlakte voorzien is van goede isolatiemateriaal. De reden? Warmte stijgt en hierdoor ontsnapt er niet veel warmte. Wil jij meer weten over deze type subsidie? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken op de website van rijksoverheid.nl. Daarnaast is het ook mogelijk om contact te leggen met een specialist zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken.

Welke werkzaamheden voert een goedkope dakdekker uit?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuw dak? Of wil jij kijken naar de mogelijkheden voor het repareren van een dak? Dan is het natuurlijk naast het vinden van een goedkope dakdekker ook goed om te weten wat een dakdekker nu precies doet. Om deze reden is het aan te raden om te kijken naar een specialist in de buurt die je hierbij kan helpen. Dak experts hebben namelijk enorm veel kennis en ervaring om naar aanleiding van jouw wensen een passende oplossing te bieden. Zo beschikken de specialisten over materialen waar jij niet over beschikt. Hierdoor kun je kosten besparen voor het aanschaffen van deze materialen.

Over het algemeen kunnen de belangrijkste werkzaamheden van een dakdekker onderscheiden worden. Hierbij kun je denken aan:

 • Dakonderhoud;
 • Dak reinigen;
 • Dakpannen reinigen;
 • Dakreparatie;
 • Dakrenovatie;
 • Dakbedekking hellend dak;
 • Dakbedekking plat dak.

Let ook op de kwaliteit op een goedkope dakdekker

Als je besluit een goedkope dakdekker in te schakelen is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden om te kijken naar kwaliteit. Prijs en kwaliteit zijn namelijk beide belangrijke parameters. Via het offertesysteem van Dakdekker24.nl kun je eenvoudig en snel goedkope dakspecialisten vinden in jouw buurt. Door de verschillende offertes met elkaar te doen vergelijken zorg je ervoor dat je precies ene dakdekker vindt die bij jouw wensen past. Hierbij is het goed om rekening te houden met de volgende punten zodat je zeker weet dat je een dakdekker inschakelt die past bij jouw wensen:

 • Als eerst is het goed om te zoeken naar een dakdekker die garantie geeft. Als je namelijk een kwalitatief goed bedrijf vindt weet je zeker dat je garantie krijgt.
 • Over het algemeen als je een goedkope en goede dakdekker wilt is het aan te raden om te zoeken naar een dakdekker die is aangesloten bij Stichting Dakmeester. Dit is namelijk een landelijk netwerk van gekwalificeerde dakwerkers.

Iets met je dak, maar weet je niet wat?

Ondervind jij mankementen aan je dak? Dan is het natuurlijk goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het laten repareren van een dak. Het is echter erg lastig om te bepalen welke werkzaamheden er gedaan moeten worden als je zelf geen verstand hebt van daken. Om deze reden is het altijd aan te raden om een specialist te vragen voor een dakinspectie.

Als je een specialist vraag om je dak te laten inspecteren weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je altijd de juiste keuze zult maken. Het is natuurlijk wel van belang dat je een goede keuze zult maken en om deze reden is het goed om te kijken naar de verschillende opties. Daarnaast kan er over het algemeen ook tijd een prijs worden gegeven.

Echter, is het natuurlijk goed om van tevoren inzichtelijk te hebben om welke werkzaamheden het gaat. Heb je dit inzichtelijk? Dan is het aan te raden om via ons platform diverse offertes aan te vragen. Hierdoor weet je zeker dat je verschillende offertes krijgt waardoor je geen dief bent van je eigen portemonnee. Het laten leggen een dak is bijvoorbeeld een dure bijkomstigheid en daarom is het van belang dat je hier niet teveel voor betaald. Met Dakdekker24.nl helpen wij je hier graag bij!