Waarom een dakkoepel laten plaatsen?

Zo nu en dan is het tijd om je woning van nieuwe impulsen te voorzien. Doe jij regelmatig wat aan je woning en denk jij erover na om een dakkoepel te laten plaatsen? Dan kan een dakdekker jou hierbij helpen.

Ben jij nog op zoek naar een goede dakdekker? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons heb je namelijk de mogelijkheid om offertes op te vragen. Zo kan je verschillende dakdekkers met elkaar vergelijken en uiteindelijk voor de beste aanbieder kiezen.

Dakkoepels bieden de nodige voordelen. Zo voorzien dakkoepels platte daken van extra licht. Dit zorgt ervoor dat de sfeer in de woning beter wordt. Echter is dit niet het enige voordeel. Je woning ziet er namelijk ook ruimer uit op het moment dat je een dakkoepel hebt laten plaatsen. Wil jij alles weten over deze dakkoepels? Lees dan verder!

De prijzen van verschillende dakkoepels

Er zijn verschillende soorten dakkoepels, wanneer we kijken naar de prijzen van de dakkoepels zullen we hier dan ook rekening mee moeten houden. Dit is echter niet het enige waarvan de prijs afhankelijk is. De prijs is namelijk ook afhankelijk van de afmetingen, de bediening en de materialen. Onderstaand hebben wij de gemiddelde prijzen voor je in een tabel gezet.

Het materiaal van de dakkoepelBedieningDe gemiddelde prijs per vierkante meter
Glazen dakkoepelVast€950 (vlak gas) | €1000 (gebogen glas)
Elektrisch€1600 (vlak glas) | €1750 (gebogen glas)
Acrylaat dakkoepelVast€800
Elektrisch€1450
PolycarbonaatVast€850
Elektrisch€1500
Montagekostengemiddeld €800

Wil jij precies weten wat je bij verschillende dakdekkers kwijt bent voor bovenstaande dakkoepels? Vraag dan offertes op onze website aan, zo krijg je hier meteen een goed beeld van.

Verschillende soorten dakkoepels

Zoals je bovenstaand al hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten dakkoepels. Wanneer we kijken naar de vorm van de dakkoepels, dan heb je de keuze uit ronde, vlakke, vierkante, rechthoekige of zelfs piramide dakkoepels. Onderstaand geven wij jou graag meer informatie over de volgende dakkoepels:

  • Glazen dakkoepels
  • Acrylaat dakkoepels
  • Polycarbonaat

Glazen dakkoepels

Wanneer je kiest voor glazen dakkoepels, dan kies je voor een product met een zeer elegante uitstraling. Je betaalt hier ook voor, deze variant is namelijk het duurste. Bij glazen dakkoepels gaat het meestal om licht gebogen of vlakke koepels, deze hebben dan thermisch isolerend glas en een bijbehorende omkadering.

Nadeel aan deze variant is dat deze het minst sterk is. Laat je deze plaatsen? Dan wordt dit meestal gedaan met een hellingsgraad van 15%. Dit zorgt voor een optimale afvoer van het regenwater.

Acrylaat dakkoepels

Een bekende variant dakkoepel, is de acrylaat koepel. Acrylaat, ook wel plexiglas genoemd is ontzettend sterk. Bovenstaand gaven we je al meer informatie over de glazen koepels. We vertelden toen dat glas in verhouding niet sterk is. Acrylaat is dit dus wel, het is namelijk zo’n 10 tot 15 keer sterker dan glas.

Ben jij op zoek naar een variant die nog sterker is dan acrylaat? Dan is het aan te raden om voor polycarbonaat te kiezen. Echter is acrylaat wel een stuk goedkoper dan, polycarbonaat.

Plat dak met een relatief kleine dakkoepel

Plat dak met een relatief kleine dakkoepel

Wil jij een koepel in acrylaat aanschaffen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld een opale en een transparante variant aanschaffen.

Wanneer je kiest voor de opale variant, dan kies je voor een variant met een melkwitte kleur. Het grote voordeel hieraan is dat deze variant warmte absorbeert en dat er geen schaduw naar binnen komt.

Een ander groot voordeel aan de opale variant is dat dit voor meer privacy zorgt, dit omdat het ondoorzichtig is. Transparante en opale varianten zijn ongeveer even duur.

Polycarbonaat dakkoepels

Zoals je net hebt kunnen lezen is de polycarbonaat dakkoepel de sterkste variant. Het materiaal is vrijwel onbreekbaar en dat is natuurlijk ideaal. Wanneer we deze variant vergelijken met de glazen variant, dan kunnen we zelfs melden dat polycarbonaat ongeveer 200 tot 250 keer sterker is dan glas.

Ben jij op zoek naar een zeer veilige dakkoepel? Dan is deze variant zeer geschikt voor jou. Weet wel dat deze duurder is dan de acrylaat variant.

Hoe goed isoleert een koepel?

Vraag jij je af hoe goed een dakkoepel isoleert? Dan helpen wij jou graag verder. De mate van isolatie van een dakkoepel is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Is er bijvoorbeeld glas aanwezig en hoe dik zijn de wanden? Er zijn verschillende wanddiktes, onderstaand leggen we je graag uit welke wanddiktes er zijn en hoe goed deze isoleren:

  • Driewandige dakkoepel: Deze dakkoepel isoleert uitstekend en beschermt zeer goed tegen warmte en kou;
  • Dubbelwandige dakkoepel: De dubbelwandige dakkoepel isoleert goed en beperkt warmteverlies;
  • Enkelwandige dakkoepel: Deze dakkoepel isoleert matig en is niet geschikt voor ruimtes die hard verwarmd moeten worden.

Verschillende mogelijkheden voor extra veiligheid en comfort

Ben jij van plan om binnenkort een dakkoepel te kopen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat jij voor nog meer comfort in je woning zorgt. Tevens vind je onderstaand mogelijkheden voor extra veiligheid.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een schilder

dakkoepel op afstand bedienen

Ben jij op zoek naar extra comfort? Dan is het aan te raden om een elektrische dakkoepel met een afstandsbediening aan te schaffen. Zo heb je verschillende mogelijkheden en kan je de dakkoepel op bepaalde tijdstippen zelfs automatisch open laten gaan. Dit zorgt er weer voor dat jouw woning even goed geventileerd is en er altijd frisse lucht in jouw woning is.

Voorkom een inbraak

Vroeger was men nog wel eens bang dat er ingebroken zou worden op het moment dat een huis een dakkoepel had. Tegenwoordig hoef je hier echt niet meer bang voor te zijn. Zo zijn er namelijk veel modellen beschikbaar die inbreken onmogelijk maken. Deze varianten voldoen zelfs zonder toevoeging van barrièrestangen aan weerstandsklasse 2.

Tevens zijn de dakkoepels voorzien van hoogrendement veiligheidsbeglazing. Een ander groot voordeel is dat deze varianten ook de beschikking hebben over een sterke opstand die aan het dak zelf is vastgemaakt.

Wanneer je kiest voor deze koepels, weet dan dat deze aan dezelfde normen voldoen die men ook hanteert voor de veiligheid van deuren en ramen.

Zonwering voor je dakkoepel

Is het erg warm? Dan kan een dakkoepel ervoor zorgen dat er veel warmte je woning in komt. Wordt het te warm? Dan zou je ook voor zonwering voor je dakkoepel kunnen kiezen. Deze zonwering kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Wat ook wel leuk is om te weten, is dat je ook voor een variant kunt kiezen die elektrisch te bedienen is. Zo kan je zelf precies bepalen wanneer je gebruik wilt maken van de zonwering.

Wil jij een mooie dakkoepel laten plaatsen en ben jij op zoek naar een expert? Dan staan wij voor je klaar. Wij geven je namelijk de mogelijkheid om offertes van verschillende experts op te vragen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een goede keuze maakt!