• Home
  • Dakrenovatie kosten

Dakrenovatie kosten

Het dak van je woning is ontzettend belangrijk. Heeft je dak een reparatie nodig? Dan kun je het best zo snel mogelijk nagaan wat de dakrenovatie kosten zijn. Je dak heeft namelijk een zeer belangrijke functie. Het dak beschermt je gezin en je woning tegen regen, weer en wind.

Als je dak verouderd kunnen er lekkages ontstaan met waterschade tot gevolg. Die schade kan duizenden euro’s bedragen. Om die reden is het van belang dat je dak op tijd gerenoveerd wordt als deze verouderd is. Als je daar langer mee wacht, zal je op een gegeven moment nog meer moeten betalen.

Ben je benieuwd wat je qua dakrenovatie kosten kunt verwachten? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Op deze pagina lees je namelijk wat de gebruikelijke kosten zijn en van welke factoren de kosten afhankelijk zijn. Bovendien geven we je tips om te voorkomen dat je te veel betaalt.

Dakrenovatie kosten besparen door offertes te vergelijken

Als je de kosten voor een dakrenovatie wilt beperken, is het aan te raden verschillende dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken. Als je voor een dakrenovatie kiest, ben je vaak veel geld kwijt. Is je dak eenmaal weer als nieuw, dan kan deze weer jaren mee. Toch dien je eenmalig even veel geld te investeren. Om die reden is het belangrijk dat je de juiste partij kiest. Kies voor een goedkope partij door offertes met elkaar te vergelijken.

Offertes kun je eenvoudig opvragen via ons platform. Je hoeft slechts te beschrijven wat er moet gebeuren om vervolgens de offertes op te vragen. Binnen enkele dagen heb je doorgaans verschillende offertes binnen. Zo wordt het makkelijk om de kosten van dakrenovatie bij verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken.

Wat mag dakrenovatie kosten?

De kosten van dakrenovatie zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden. Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van de staat van het dak. Ook is het afhankelijk van het type dakbedekking dat er gebruikt is. Hieronder vind je richtlijnen, zodat je weet welke dakrenovatie kosten je ongeveer kunt verwachten.

Soort dakRenovatie kosten per m²
Schuin dak€ 130
Plat dak€ 100

Voor renovatie van het platte dak betaal je over het algemeen minder. Welke prijs je precies betaalt is echter van te veel factoren afhankelijk. Wil je zo snel mogelijk een meer realistisch beeld van de dakrenovatie kosten? Dan is het verstandig om de offertes te vergelijken via ons platform.

Factoren die invloed hebben op de dakrenovatie kosten

Hierboven heb je al kunnen lezen dat er veel factoren zijn die invloed hebben op de kosten van een dakrenovatie. Wil je een goed beeld van welke factoren er allemaal meetellen? Hieronder benoemen we de verschillende factoren en leggen we uit op welke manier deze factoren invloed hebben op de dakrenovatie kosten.

De hoeveelheid schade

Om te beginnen speelt vooral de hoeveelheid schade een grote rol. Hoe groter de schade, hoe hoger de dakrenovatie kosten waarschijnlijk zullen bedragen. Is de schade zo groot dat de dakbedekking compleet vervangen moet worden, dan zullen de kosten het hoogst zijn.

Het oppervlak dat gerenoveerd moet worden

Ook het oppervlak dat gerenoveerd moet worden speelt een rol. Af en toe is er slechts op één plek veel schade. Dan moeten er soms slechts enkele vierkante meters dakbedekking vervangen worden. In andere gevallen moet er een groot oppervlak gerenoveerd worden en liggen de kosten ook veel hoger.

De gebruikte materialen

Ook de gebruikte materialen die gebruikt worden kunnen veel invloed hebben op de dakrenovatie kosten. Op de meeste schuine daken vind je dakpannen, maar je kan ook een dak met leien hebben. Op platte daken vind je doorgaans EPDM, PVC of bitumen. De materialen hebben verschillende prijzen en dus zijn de kosten afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Eventuele bijzonderheden

Heeft je woning bepaalde bijzonderheden? Heeft je woning bijvoorbeeld een of meerdere dakkapellen? Dan zullen de dakrenovatie kosten waarschijnlijk ook hoger oplopen. De prijs van de renovatie is namelijk sterk afhankelijk van hoe lang de dakdekker ermee bezig is en hoe moeilijk de renovatie is. Dergelijke bijzonderheden maken de renovatie van het dak complexer.

Waarom een dakrenovatie zo belangrijk is

Is je dak aan renovatie toe, dan is het essentieel dat je de renovatie ook zo snel mogelijk laat uitvoeren. Hieronder vind je een lijstje met voordelen die een dakrenovatie kan hebben:

  • De uitstraling van je woning in zijn geheel wordt beter
  • De woningwaarde neemt doorgaans toe
  • Er is gelijk ruimte om het dak te isoleren
  • Een (zo goed als) nieuw dak kan vele jaren mee

Manieren om dakrenovatie kosten te besparen

Een dakrenovatie kan veel geld kosten. Om die reden is het verstandig om je vooraf goed in de mogelijkheden te verdiepen. Hieronder noemen we belangrijke tips waarmee je geld kunt besparen.

1. Kies (indien mogelijk) voor een gedeeltelijke renovatie

Als je dak eigenlijk in prima staat is en er slechts op enkele plekken sprake is van schade, is het wellicht mogelijk om voor een gedeeltelijke renovatie te kiezen. Alleen de plekken die echt een renovatie nodig hebben, worden dan gerenoveerd. Dit is ideaal als je minder te besteden hebt. Houd er wel rekening mee dat de kans is dat je de komende jaren nog eens een ander deel van het dak zal moeten renoveren als het dak verouderd is.

2. Verdiep je goed in de verschillende soorten dakbedekking

Is een volledige dakrenovatie benodigd omdat de schade dusdanig erg is? Dan is het aan te raden om na te gaan welke soorten dakbedekking er allemaal zijn. Doorgaans hebben dakbedekking met een hogere aanschafwaarde ook een langere levensduur, maar dat is niet altijd het geval.

3. Ga na of een quantumkorting mogelijk is

Als je in een twee-onder-een-kapwoning of rijtjeshuis woont, kun je mogelijk profiteren van quantumkorting. Is het dak van je buren ook verouderd en zijn je buren ook geïnteresseerd in een dakrenovatie? Dan kunnen jullie voor dezelfde partij kiezen en zijn jullie waarschijnlijk goedkoper uit. De dakdekker hoeft in dit geval bijvoorbeeld maar één keer voorrijkosten te rekenen.

4. Maak gebruik van ons platform

Als je de dakrenovatie kosten wilt beperken, is het aan te raden om gebruik te maken van ons platform. Via onze website kun je namelijk eenvoudig offertes opvragen bij verschillende partijen. Het indienen van je aanvraag duurt enkele minuten en na enkele dagen heb je verschillende offertes ontvangen. Zo kun je de partij waarmee je in zee gaat, uitkiezen op basis van de kosten.

Op deze manier bespaar je kosten in de toekomst

Er zijn ook manieren om kosten in de toekomst te besparen. Hieronder geven we daarvoor een aantal belangrijke tips.

  1. Laat het dak isoleren zodra het gerenoveerd wordt, dit kan je jaarlijks een hoop energiekosten besparen en bepaalt zichzelf op den duur terug. Vaak kun je ook een subsidie krijgen als je je dak laat isoleren en nog een energiebesparende maatregel neemt.
  2. Laat je dak goed onderhouden. Hoe vaak het dak onderhoud nodig heeft, is sterk afhankelijk van het type materiaal. Een goed onderhouden dak zal echter vrijwel altijd langer meegaan.
  3. Laat je dakgoten ook vervangen als deze verouderd zijn. De dakgoten hebben veel invloed op de uitstraling van je dak en voorkomen dat er waterschade aan je dak ontstaat.

Conclusie

De dakrenovatie kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. De kosten kunnen enorm uiteenlopen. Hierboven heb je wel kunnen lezen welke factoren het meeste verschil maken en hoe je een goedkope dakdekker kunt vinden. Bovendien heb je een aantal handige tips kunnen lezen om kosten te besparen.