• Home
 • Dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie aanbrengen

Een dakisolatie aanbrengen, is dat een goed idee? In de meeste gevallen wel, want de kosten verdienen zich doorgaans weer terug. Doordat je woning beter geïsoleerd is, verliest je woning minder warmte. Daardoor heb je minder energie nodig en bespaar je een hoop geld aan energiekosten. Om die reden kiezen veel mensen ervoor om hun woning te laten isoleren. Een dakisolatie is een van de meest efficiënte vormen van woningisolatie. Warmte stijgt namelijk op, waardoor een woning doorgaans veel warmte verliest via het dak. Door dakisolatie aan te brengen, voorkom je dit grotendeels.

Wil je dakisolatie aanbrengen en ben je benieuwd wat hierbij komt kijken? Of vraag je je af hoeveel isolatie van jouw dak ongeveer zal kosten. Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier lees je namelijk alles over dakisolatie aanbrengen. Zo voorkom je dat je een te hoog bedrag betaalt en weet je precies wat je kunt verwachten.

Kosten dakisolatie aanbrengen

Hoeveel dakisolatie aanbrengen kost, is afhankelijk van diverse factoren. Hieronder sommen we een aantal van deze factoren op:

 1. Het type dak.
 2. Het gebruikte isolatiemateriaal en de manier van isoleren.
 3. Het bedrijf dat ingeschakeld wordt.
 4. Het formaat van het dak.
 5. Eventuele bijzonderheden.

Je kunt je dus wel voorstellen dat het moeilijk is om precies de prijs te berekenen van wat dakisolatie je zal kosten. Wél lees je hieronder wat het gemiddeld kost om je dak te isoleren.

Type isolatieKosten per m²
Binnenzijde isolatie bij schuin dak€ 25 tot € 40
Buitenzijde isolatie bij schuin dak€ 50 tot € 66
Plat dak isolatie€ 45 tot € 60

In de tabel hierboven zie je wat het isoleren van je dak ongeveer zal kosten. De exacte prijs is echter afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Wil je een exacte prijs, dan heb je dus een of meerdere offertes nodig.

Hoeveel geld bespaar je met dakisolatie?

Dakisolatie aanbrengen kan dus vrij prijzig zijn, maar heeft ook veel voordelen. Het is niet voor niets ontzettend populair om je woning beter te laten isoleren. Met een goed geïsoleerde woning kun je bijvoorbeeld €700 per jaar besparen aan energiekosten. Is je woning op dit moment nog helemaal niet goed geïsoleerd, dan ga je het verschil dus zeker merken. Omdat je jaarlijks vrij veel geld bespaart, is het isoleren van je dak een investering die zichzelf na verloop van tijd weer terugverdient. Woon je in een vrijstaande woning? Dan kun je jaarlijks nog veel meer geld besparen door middel van een dakisolatie. De kosten die je jaarlijks bespaart kunnen oplopen tot zo’n € 1300. Je investering is dan al snel terugverdient. Je woning isoleren is dus zeker de moeite waard.

Tips om goedkoper uit te zijn bij dakisolatie aanbrengen

Wie zijn woning laat isoleren kan een hoop geld besparen. Toch blijft het voor de meeste mensen een dure investering. Laat je budget het op dit moment niet toe om je dak te laten isoleren of wil je gewoon niet al te duur uit zijn, dan hebben we een aantal tips voor je om goedkoper uit te zijn.

1. Vergelijk offertes met elkaar

Als je goedkoop uit wilt zijn, is het aan te raden om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Dit betekent niet dat je handmatig bij diverse partijen een offerte aan moet vragen. Wij maken dit je namelijk makkelijk, doordat je op onze website in enkele minuten offertes bij diverse partijen kunt aanvragen. Zo zie je al snel welke partij jouw dak tegen de laagste kosten kan isoleren.

2. Bespaar op materiaalkosten

Hoeveel het isoleren van een dak kost, is ook sterk afhankelijk van de materialen die er gebruikt worden. Houd er wel rekening mee dat het ook ten koste kan gaan van hoe goed de woning geïsoleerd wordt als je gebruik maakt van goedkoper materiaal.

Je komt wellicht in aanraking voor een subsidie

Laat je dakisolatie aanbrengen, dan kun je mogelijk € 20 aan subsidie per m² ontvangen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je na het aanbrengen van de isolatielaag in het dak nog een energiebesparende maatregel neemt. Heb je een dak van 70 m² en kom je in aanmerking voor de subsidie, dan scheelt dit je dus al € 1400. Zo heb je de kosten van de isolatie al veel sneller terugverdiend. Overigens kom je niet in aanmerking voor subsidie als je het dak zelf isoleert. Je moet dit dus wel echt aan een vakman overlaten.

Zelf dakisolatie aanbrengen is niet altijd even verstandig

Als je zelf niet voldoende ervaring hebt, is het niet aan te raden om je eigen dakisolatie aan te brengen. Je betaalt dan namelijk alsnog de materiaalkosten en je loopt het risico dat je de woning niet zo goed isoleert als gewenst. Bovendien kun je per ongeluk schade aanbrengen aan de woning als je niet goed weet wat je doet. Daarnaast kom je niet in aanmerking voor subsidie als je zelf je dak isoleert. Daarom kun je uiteindelijk zelfs duurder uitkomen als je het dak zelf isoleert. We raden je dan ook aan om altijd een professionele partij in te schakelen voor deze klus.

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat de investering terugverdiend is?

Hoe lang het duurt voordat je investering in dakisolatie aanbrengen terugverdiend is, is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 1. De isolatiewaarde voor dakisolatie
 2. De isolatiewaarde na dakisolatie
 3. Oppervlakte van het dak
 4. Het type woning
 5. Het gebruikte isolatiemateriaal
 6. De isolatiekosten van de partij die je hebt ingeschakeld
 7. Of je wel of geen subsidie krijgt

Het is dan ook moeilijk om precies te berekenen hoe lang het duurt voordat de investering is terugverdiend. Gemiddeld duurt dit echter 3 tot 5 jaar. Het hoeft dus niet lang te duren voordat jij je investering hebt terugverdient. Op de lange termijn scheelt het isoleren van je dak je een hoop geld.

Snel de meest geschikte partij vinden?

Wil je snel de geschikte partij vinden voor het isoleren van je woning? Dan raden we je aan om gebruik te maken van ons platform. Je krijgt dan al snel offertes toegestuurd van verschillende dakdekkersbedrijven die jouw woning kunnen isoleren. Door het isoleren van het dak over te laten aan een van deze bedrijven, kom je hoogstwaarschijnlijk ook in aanmerking voor een subsidie. Het opvragen van offertes is zo gebeurd. Hierna hoef je de verschillende dakdekkersbedrijven alleen nog maar te vergelijken. In één oogopslag zie je welke partij jouw dakisolatie voor de scherpste prijs kan aanbrengen.