• Home
  • Dakdekker offerte

Dakdekker offerte

Is je dak aan reparatie of onderhoud toe? Of ben je van plan om een geheel nieuw dak te laten plaatsen? Dan zul je eerst een dakdekker offerte aan moeten vragen. Slimmer is om een dakdekker offerte bij verschillende bedrijven aan te vragen. Op die manier kun je nagaan door welke partij je de klus tegen de laatste kosten kunt laten uitvoeren. Alleen wat kun je verwachten als je een dakdekker offerte aanvraagt en welke informatie heb je nodig? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voordat je offertes gaat aanvragen bij dakdekkersbedrijven.

Voor welke klussen kun je een dakdekker inschakelen?

De dakdekker kan je in principe inschakelen voor iedere klus met betrekking tot het dak van je woning. Hieronder benoemen we de belangrijkste klussen waarvoor je een dakdekker in kunt schakelen, op willekeurige volgorde.

  • Het aanbrengen van dakisolatie
  • Het renoveren van een bestaand dak
  • Het plaatsen van een nieuw dak
  • Het opsporen en verhelpen van lekkages in het dak
  • Het uitvoeren van dakinspecties
  • (Preventief) onderhoud aan het dak
  • Het vervangen van beschadigde dakpannen
  • Het repareren of vervangen van de dakgoot
  • Het renoveren van de schoorsteen

Wil je een van deze klussen laten uitvoeren op je dak, dan is het dus verstandig om een dakdekker offerte aan te vragen. Voor een aantal van deze klussen zul je een vast bedrag betalen bij enkele dakdekkersbedrijven, maar doorgaans zijn de kosten afhankelijk van diverse factoren.

Welke informatie heb je nodig voor een dakdekker offerte?

Om duidelijk te kunnen krijgen wat de werkzaamheden aan je dak zullen kosten, moet je een dakdekker offerte aanvragen. Om echt duidelijkheid te krijgen, moet je bij de aanvraag van de offertes wel de juiste informatie aanleveren. Hieronder benoemen we een aantal belangrijke punten die je in de meeste gevallen zal moeten aanleveren. Probeer de aanvraag van je offerte altijd zo compleet mogelijk te maken, om te voorkomen dat je later toch nog meer zal betalen.

De vorm van het dak en het type dakbedekking

Heb je een schuin dak of een plat dak? Dat is altijd belangrijk om te vermelden als je dak gerenoveerd of gerepareerd moet worden. Bovendien zijn er ook verschillende soorten dakbedekkingen. Verschillende dakbedekkingen moeten ook op verschillende manieren gerepareerd of aangelegd worden. Bovendien verschillen ook de materiaalkosten per dakbedekking. Om die reden is het belangrijk om deze informatie correct aan te leveren.

Het oppervlakte van het dak of het te repareren dakdeel

Hoeveel arbeidsuren en materiaal het dakdekkersbedrijf nodig heeft, is sterk afhankelijk van hoe groot het oppervlakte van het dak is of welk deel van het dak gerepareerd moet worden. Het dakoppervlakte kun je berekenen door het breedte van het dak te vermenigvuldigen met de lengte. Heb je een schuin dak met twee zijdes, dan bereken je het oppervlak van beide kanten en tel je dit bij elkaar op.

Lukt het je niet om het dakoppervlakte exact te berekenen? Dan kun je ook een schatting maken en aangeven dat het een schatting betreft. De kosten kunnen dan uiteindelijk wel hoger of lager uitvallen.

In het geval van een reparatie: de schade

Als je dak gerepareerd of gerenoveerd moet worden, is het verstandig om een indicatie van de schade te geven als dit mogelijk is. Soms kan er deels nieuwe dakbedekking aangebracht worden, in andere gevallen moet de oude dakbedekking helemaal verwijderd worden. Als de schade niet helemaal duidelijk is, zal een dakdekker graag eerst een dakinspectie voor je uitvoeren.

Waarom je op tijd een dakdekker offerte aan moet vragen

Het is belangrijk dat je op tijd een offerte aanvraagt als je dak aan reparatie of vervanging toe is. Zo voorkom je dat de schade aan je dak verergert. Het dak is een zeer belangrijk onderdeel van je woning. Ontstaat er een lekkage, dan kan de schade al snel hoger oplopen door waterschade. Zorg er daarom voor dat gebreken aan je dak snel verholpen worden, voordat de kosten nog hoger uitvallen.

Hoe kun je de dakdekker offerte lager uit laten vallen?

Als je dak aan renovatie toe is of als je een nieuw dak laat leggen, dan vormt dit doorgaans een flinke investering. Toch mag je nooit te lang wachten, dat heb je hierboven kunnen lezen. Dat betekent echter niet dat je de volle mep moet betalen als je momenteel even minder te besteden hebt. Er zijn verschillende tips om geld te besparen op de werkzaamheden van een dakdekker. Hieronder benoemen we de belangrijkste tips.

1. Besparen op voorrijkosten

Om te beginnen is de de dakdekker offerte ook afhankelijk van de voorrijkosten. Schakel je een dakdekker in, dan betaal je vrijwel altijd voorrijkosten. Personeel en materiaal moet richting je woning gebracht worden. Hoe hoog die kosten zijn is afhankelijk van de afstand van het bedrijf tot je woning. Kies je een partij dichterbij huis, dan betaal je vaak dus minder aan voorrijkosten.

De voorrijkosten hebben vooral invloed op kleine klusjes, zoals een dakinspectie. Bij grotere klussen kunnen de verschillen in de totale kosten zo uiteenlopen dat de voorrijkosten vaak niet zoveel uitmaken.

2. Kwantumkorting

Moet je dak geïnspecteerd of gerenoveerd worden? De kans is groot dat dit voor het dak van je buren ook geldt! Overleg daarom eens met je buren of zij ook een dakdekker nodig hebben. Als dit inderdaad het geval is, betalen jullie waarschijnlijk minder. De dakdekker hoeft dan namelijk slechts een keer voorrijkosten in rekening te brengen. Bovendien is de klus interessanter voor verschillende dakdekkersbedrijven. Een kwantumkorting is dus aannemelijk als je buren ook van plan zijn om een dakdekker in te huren.

3. Nogmaals met dezelfde partij in zee gaan

Soms kun je op kosten besparen door hetzelfde dakdekkersbedrijf nog eens in te schakelen. De meeste dakdekkers rekenen bijvoorbeeld geen kosten voor de dakinspectie meer wanneer je hierna besluit om hetzelfde bedrijf het dak te laten repareren of renoveren.

Ga wel even na of je tevreden bent met de samenwerking tot nu toe en of het op het totaalbedrag zal schelen. Als het dak aan een complete renovatie toe is, dan zullen de inspectiekosten vaak in het niets vallen ten opzichte van de totale kosten. Je kunt dan altijd voor een second opinion gaan van een andere dakdekker en/of toch nog eens offertes vergelijken.

4. Verdiep je even in de recensies

Voordat je in zee gaat met een dakdekkersbedrijf, is het altijd aan te raden om eerst even te controleren hoe betrouwbaar de partij in kwestie is. Lees je relatief veel slechte recensies, dan kun je bijvoorbeeld beter voor een andere partij kiezen. Twijfel je na een dakinspectie aan de betrouwbaarheid van het dakdekkersbedrijf, dan is het zeker aan te raden om voor een second opinion van een andere partij te gaan.

5. Offertes van diverse partijen vergelijken

Hoe hoog de dakdekker offerte uitvalt, is ook sterk afhankelijk van welke partij je benadert. Door de verschillende partijen met elkaar te vergelijken, voorkom je dat je de hoofdprijs betaalt. Offertes vergelijken doe je eenvoudig met behulp van ons platform. Je hoeft slechts één keer een aanvraag in te dienen, waarna je offertes van diverse dakdekkersbedrijven ontvangt.

6. Zelf voorbereidingen treffen, indien mogelijk

Ben je een beetje handig of zit je al in een verbouwing, dan is het soms mogelijk om kosten te besparen door zelf voorbereidingen te treffen. Staat je woning al in de steigers, dan hoeft de dakdekker vaak geen steigers of ladders meer te regelen. Voer je het sloopmateriaal zelf af, dan hoef je dit ook niet uit te besteden. Ga dus goed na of je zelf al bepaalde handelingen kunt ondernemen.

Voorkom dat je een fout maakt waardoor de dakdekker juist meer tijd nodig heeft. Overleg daarom vooraf ook altijd goed wat je al gedaan hebt of wat je zelf wilt oppakken.

Overweeg om je dak gelijk te isoleren

Soms is het bij werkzaamheden aan je dak verstandig om het dak ook direct te laten isoleren. Door je dak te isoleren, kun je op de lange termijn veel kosten besparen. De energiekosten zullen namelijk lager uitvallen nu er minder warmte verloren gaat via je dak. In veel gevallen kom je ook in aanmerking voor subsidie als je dergelijke energiebesparende maatregelen neemt. Als het dak toch al open ligt, is dit de ideale kans om isolatie aan te laten brengen. Uiteraard zullen de kosten in eerste instantie dan wel hoger uitvallen.